lundia kasten tijdloos en duurzaam

 

Lundia Original is het inmiddels 60 jaar bestaande Nederlandse ‘woonsysteem’. Naar een idee van de Zweed Harald Lundqvist die de oersterke constructie patenteerde in 1948. Hij bedacht een kastsysteem, bestaande uit losse onderdelen die zonder schroeven kunnen worden samengesteld en ook weer gedemonteerd. Een kastsystemen dat je je leven lang meeverhuisd, uit kunt breiden en steeds weer kunt hergebruiken.


Kasten gemaakt met Lundia Original zijn onverslijtbaar, gemakkelijk te verhuizen en gaan daarom een leven lang mee. Mensen die 20, 30 of zelfs 40 jaar geleden kasten van Lundia Original hebben gekocht, gebruiken deze vaak nog steeds. Misschien niet meer in de woonkamer, maar wel in een werkkamer, logeerkamer of in de studentenkamer van hun (klein-)kinderen. De onderdelen van Lundia Original worden volop verhandeld in het tweede hands circuit en op Marktplaats. Kasten van Lundia Original worden, in tegenstelling tot de kasten van bijvoorbeeld Ikea, zelden afgedankt en weggegooid. Lundia is tijdloos en duurzaam.


Met staanders en planken van massief vurenhout zijn dus talloze kastcombinaties te maken. Lundia Original is gemaakt 100% FSC gecertificeerd hout, m.a.w. hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In een eenn Lundia kast is geen snipper spaanplaat te vinden! Lundia Original is leverbaar in 9 transparante en 35 dekkende lakkleuren; uiteraard is dat milieuvriendelijke watergedragen lak.


Met de vier dieptes (22, 30, 40 en 60 cm), de drie breedtes (50, 80 en 100 cm) en de 11 hoogtes (48, 68, 88, 108, 128, 148, 168, 188, 208, 228 en 248 cm) is voor elke ruimte een kast te creëren. Al of niet voorzien van achterwanden, laden, deuren, glas, verlichting enz. is er een kast voor praktisch alle toepassingen te creëren: boekenkast, wandmeubel, tv-kast, kledingkast, dressoir, thuiswerkplek enz.


Hieronder treft u voorbeelden aan van geleverde kasten / kastopstellingen. Mogelijk dat dit inspirerend werkt en een reden kan zijn om vrijblijvend een ontwerp en offerte aan te vragen. Neem dus gerust met contact mij op en/of bezoek de winkel.