lundia kasten, tijdloos en duurzaam

 

Lundia Original is het inmiddels 60 jaar bestaande Nederlandse ‘woonsysteem’. Harald Lundqvist bedacht in 1948 een kastsysteem, bestaande uit losse onderdelen dat je je leven lang meeverhuisd, uit kunt breiden en steeds weer kunt hergebruiken. Tijdloos en duurzaam.


Kasten gemaakt met Lundia Original zijn onverslijtbaar, gemakkelijk te verhuizen en gaan daarom een leven lang mee. Mensen die 20, 30 of zelfs 40 jaar geleden kasten van Lundia Original hebben gekocht, gebruiken deze vaak nog steeds. Misschien niet meer in de woonkamer, maar wel in een werkkamer, logeerkamer of in de studentenkamer van hun (klein-)kinderen.


De onderdelen van Lundia Original worden volop verhandeld in het tweede hands-circuit en op Marktplaats. Kasten van Lundia Original worden, in tegen-stelling tot de kasten van bijvoorbeeld Ikea, zelden afgedankt en weggegooid. Lundia is tijdloos en duurzaam.


Met staanders en planken van massief vurenhout zijn dus talloze kastcom-binaties te maken. Lundia Original is gemaakt 100% FSC gecertificeerd hout, m.a.w. hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In een eenn Lundia kast is geen snipper spaanplaat te vinden! Lundia Original is leverbaar in 9 trans-parante en 35 dekkende lakkleuren; uiteraard is dat milieuvriendelijke water-gedragen lak.


Met de vier dieptes (22, 30, 40 en 60 cm), de drie breedtes (50, 80 en 100 cm) en de 11 hoogtes (48, 68, 88, 108, 128, 148, 168, 188, 208, 228 en 248 cm) is voor elke ruimte een kast te creëren. Al of niet voorzien van achterwanden, laden, deuren, glas, verlichting enz. is er een kast voor praktisch alle toepassingen te creëren: boekenkast, wandmeubel, tv-kast, kledingkast, dressoir, thuiswerkplek enz.